Om LottaVälkommenLotta heter jag och har haft hund i omgångar genom livet.

Min första hund hette Bongo en svart Labrador, han blev min bästa vän.

Senare i livet kom det in två doberman Heidi och Arrak, vi tränade mycket spår och höll till på brukshundsklubben i Mora. På den tiden hade vi många djur på gården hästar, höns, kaniner, getter och grisar det var en rolig tid. Därefter tog jag paus i huderiet och ägnade mig åt studier några år.

2007 kom en blandis in i mitt liv Katinka och fick jag tillbaka intresset att jobba med hund. Hon inte fick tävla i brukset som blandis så jag köpte min första Schäfer Qorp, tyvärr hade han dåliga höfter så han blev bara 3,5 år. Efter det har det bott några schäfrar hos mig nu är det Norpatorps Delling som finns här, en helt underbar kille som blir valparnas stora idol.

När jag började tänka på att jag skulle vilja ha lite uppfödning var det en hund av liten ras jag ville ha, på så vis kom pudeln in i mitt liv. Ally köpte jag som dvärg men hon blev toy hon var så liten i jämförelse med mina schäfrar. Jag kände att jag ville ha en till lite större då kom Freja in i mitt liv en liten mellantik, lika härlig mentalitet som Ally. Dom har nu hunnit bli vuxna och fått egna valpar, vilka har artat sig väldigt fint.

Jag råkade få en hane i kenneln vilket inte var min mening från början men Cupido som är Frejas bror halkade in här då han skulle omplaceras och han är en riktig rolig hund att jobba med.

Jag är aktiv på brukshundsklubb, SBK-utbildad instruktör i allmänlydnad, valp och specialsök.

Tränar och tävlar en del dock har det mest blivit med schäfern än så länge. Pudlarna är tränade i vardagslydnad, just nu fokuserar vi på viltspår.

För mig som uppfödare är det viktigt att alla hälsotester görs och även BPH eller MH, utställning är inte riktigt min grej men vill att mina avelstikar har minst ett VG som visar att dom förljer rasstandarden och gärna att mina valpar ställs eller extriörbedöms minst en gång. 

Kul att du titta in hos oss, det finns mer att läsa om hundarna och deras valpar på egna sidor.

Jag är även utbildad o SBK Certifierad instuktör och håller kurser, det kan du läsa mer om här.